SO D

SO D is een gezellige groep van 10 leerlingen in de leeftijd tussen de 9 en 12 jaar. We hebben momenteel 8 stoere jongens en 2 lieve meiden in de groep!

Op maandag, dinsdag en woensdag staat juf Sophie in de groep en op donderdag en vrijdag is dat juf Sandra. Juf Patricia en juf Jessica assisteren ons in de klas.

Elke week werken we aan vakken als rekenen, taal en spelling. De  rode draad in het SO is Piramide: een methode die de woordenschat vergroot en de leerlingen algemene kennis bijbrengt. We doen ook veel aan handvaardigheid en juf Sandra geeft textiel. Dit meestal in het thema dat SO-breed is afgesproken, zoals kunst, verkeer, eten en drinken etc. Natuurlijk ontbreken Sint, Kerst en Pasen niet. Er is ook aandacht voor de seizoenen en de veranderingen die daarbij komen kijken.

Uiteraard besteden we ook aandacht aan lichaamsbeweging. Onze leerlingen krijgen buiten de gymles van juf Claire ook judoles van meester Rob en dansles van juf Marlies. Op vrijdag gaat de klas zwemmen bij zwembad De Planeet. Er is dan ruimte voor het behalen van diploma’s!

De leerlingen in SO D komen zo langzaamaan in de pubertijd en ook daar is aandacht voor. Er komen uit de klas vragen over verliefd zijn en het veranderen van het lichaam. Daar wordt serieus op ingegaan en er is ruimte voor de leerlingen om daar over te praten.

Tot slot is er in de klas ook ruimte voor persoonlijke groei en ontwikkeling. Onze leerlingen werken aan doelen die voor hen op maat gemaakt zijn. Dat gebeurt voor een deel in de groep, maar soms ook door specialisten binnen de school. Onze leerlingen krijgen fysiotherapie, ergotherapie, kunstzinnige therapie, logopedie en persoonlijke ondersteuning. 

SO D - Groepsfoto.JPG

© 2013 Stichting Sint Bavo | Webdesign: MitZ.nl